Sunt Oprea Nicolae, am 41 de ani, de meserie inginer geodez/topograf cu peste 15 ani de experientă în cadastru, urbanism și amenajarea teritoriului și candidez la functia de Primar al comunei noastre din partea Aliantei Dreapta Unita (USR+PMP+FD).
Sunt căsătorit și am o fetita de care sunt măndru si de mai bine de 10 ani numesc comuna Sânmihaiu Român „acasă”
Sunt o persoana activă, am început să lucrez de la vârsta 21 de ani, chiar din timpul facultății; am activat și activez atât în sfera privată cât și în cea publica, gestionînd activitati si proiecte de avengură cu diverse instituții de stat si private.
La vârsta de 25 de ani ocupam funcția de Manager Calitate în cadrul unei companii multinaționale.
În prezent sunt expert topograf responsabil de partea de cadastru și intabulări în cadrul Administrației Bazinele de Apă Banat dar și inginer topograf autorizat ANCPI în privat.
Activez în echipa tehnica ABA Banat de implementare proiecte PNRR și fonduri europene de anvergură ca și expert topograf, proiecte ce depășesc suma de 200.000.000 lei. Prin proiectele mele am reușit sa reduc cheltuielile Administrației Bazinale de Apă Banat cu intabulările de-a lungul timpului cu mai bine de 1.000.000 lei.
Ce doresc să dezvolt în comuna noastră:
– Finalizarea de urgență a Planului Urbanistic General. Va facilita atragerea de investitori mari în comună, investitori ce au nevoie de predictibilitate și stabilitate pe termen lung, lucru ce se poate realiza doar printr-un P.U.G. finalizat.
– Înființarea Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Populației, fapt ce va duce la eficientizarea și extinderea serviciilor oferite de către autoritatea locală.
– Reducerea cheltuirii banului public prin ‘’contracte de atribuire directă’’ și înlocuirea lor cu proceduri de licitații publice simplificate și transparente. Contractul de atribuire directă este cea mai folosită metoda de ‘’sifonare’’ a banului public. Dorim ca acest lucru să se oprească; la licitațiile urcate pe SEAP au acces toate firmele care prestează același serviciu.
– Construirea unui “Punct de colectare deșeuri cu aport voluntar” pentru a stopa aruncarea gunoaielor la marginea satelor. Proiect eligibil și finanțat prin PNRR (fonduri structurale) COMPONENTA C3 – MANAGEMENTUL DEȘEURILOR – I1.A. Proiect prin care oricare cetățean al comunei are dreptul să predea GRATUIT deșeuri ce nu sunt preluate de RETIM, de exemplu: materiale de construcții, resturi vegetale, mobilă, electrocasnice și electronice vechi.
– Folosirea sistemului de supraveghere video instalat în comună pentru identificarea și amendarea persoanelor care arunca gunoaie sau distrug proprietatea publică.
– Înființarea serviciului de Poliție Locală. Un serviciu necesar dacă ne dorim cu adevărat curățenie, liniște și ca legea să fie aplicată egal pentru toți.
– Angajarea unui arhitect autorizat și înființarea biroului Arhitectului Șef. Odată cu finalizarea cadastrării generale a întregii comune și a Planului Urbanistic General un astfel de serviciu este obligatoriu.
– Abordarea reala a problemei câinilor vagabonzi,prin programe eligibile, care se pretează comunei noastre.
– in viitor asfaltarea străzilor să se facă doar la 5.6-5.8 m lățime, iar asfaltările la 4m sa fie folosite doar acolo unde lățimea domeniului public nu permite acest lucru (intrânduri sau străzi înfundate).
– Extinderea rețelei de canalizare și apa potabilă,
Acestea sunt doar o parte din proiectele ce se pot implementa în 4 ani. Am lângă mine o echipă de oameni competenți ce candidează pentru un loc în Consiliul Local al comunei Sânmihaiu Român, oameni cu multă experiență în urbanism, management , economie, achizitii publice , medicină veterinară, marketing și fonduri europene.
Vă aștept cu drag la vot pe 9 iunie 2024, pentru că doar împreună putem avea un Sânmihai ALTFEL.