Ce au facut consilierii USR in mandatul 2020-2024?

În primul rând, vreau sa va spun ce NU au făcut consilierii USR:

👉Nu au mers niciodată în excursii la mare, deghizate în „cursuri de perfectionare” pe bani din bugetul local (a se citi banii voștri).

👉Nu au acceptat telefone de serviciu de la Consiliu, ne plătim singuri abonamentele.

👉Nu au votat vreodată sa vindă terenurile comunei la prețuri de nimic.

👉Nu au primit terenuri sau alte avantaje.

Câteva lucruri bune care au fost realizate sau am contribuit la realizarea lor:

👉Am fost printre putinii consilieri (din păcate, de multe ori, singurii consilieri) care au vorbit constant cu cetatenii, făcând publice pe grupurile online din comuna temele importante discutate în consiliul local.

👉Am făcut cunoscute punctele ce afectau comunitatea și favorizau anumite persoane, la care bineințeles ca ne-am opus și am susținut propunerile care au dezvoltat comuna.

👉În colaborare cu primaria și conducerea școlii din comuna am reușit sa sustinem și sa motivam elevii premianti, in anul 2022 si 2023 acestia au beneficiat de o tabără școlară. Același amendament anul acesta a fost respins de majoritatea PSD, lăsând dezamăgiți copii , din ambiții politice.

👉USR a insistat și presat constant pentru extinderea retelei de gaz din comuna, participând inclusiv la întâlnirea organizata la primărie cu directorul firmei ce deține concesiunea și ridicand constant problema în sedintele de consiliu. La fel au făcut unii colegi în online. Cu toate ca mai sunt probleme, inclusiv cu costurile adeseori foarte mari, reteaua de gaz a fost extinsa pe multe străzi în ultimii doi ani. Nu o să va spunem ca meritul principal este al nostru, dar sunt sigur ca toată presiunea, din consiliu și din online, a avut un rol important.

👉Ne-am opus în fiecare sedinta și am făcut publice incercarile de vanzare a terenurilor din comuna concesionate pe legea 15, la preturi de 11-12 euro m2. Presiunea publica a funcționat partial, fie blocand unele vanzari, fie fortand plata unor preturi mai ridicate. Problema rămâne în continuare una profund nedreaptă.

👉In colaborare cu administratia municipiului Timisoara, am reușit eliminarea calmatoarelor de trafic de la Comtim și montarea unor semafoare cu buton.

👉Am depus proiecte de HCL: în 2021 un proiect legat de amenajarea de treceri de pietoni suprainaltate, pe strazile din interiorul localitatilor (nu vorbim de drumul judetean) ce ar fi calmat partial vitezomanii din comuna ( nu vorbim de calmatoare clasice, propunerea noastra este o soluție moderna ce nu sugruma traficul). Din păcate proiectul nu a primit susținere si a rămas în sertarele de la primărie.

👉Alt proiect, este cel de Bugetare Participativa, care ar permite ca primaria sa pună în practica propunerile cetatenilor, legate de zona/strada lor. A fost redepus si în acest an la ședinta de buget, dar a fost respins din nou…Acest proiect implementat, ar da șansa ca oamenii sa aibă un cuvânt de spus pe ce se cheltuie o parte a banilor din buget.

👉USR a solicitat constant filmarea sedințelor și urcarea lor pe internet. Amendamentul nostru pt montarea unei instalații de filmat audio/video și transmitere pe internet nu a fost implementat, cu toate ca a fost APROBAT in sedinta de de consiliu local din data de 03.12.2020. Am cautat inclusiv echipamente si am trimis ofertele primariei, cu cost foarte redus și calitate decenta. Bani au fost prinsi si in bugetul din acest an, speram ca va fi implementata.

👉Am solicitat mutarea sedintelor de consiliu local Joia la ora 15.30 (in programul primariei), pentru transparenta decizionala. Cetatenii nu pot participa la sedinte la ora 10.00.

👉Curațenia din comună a fost intotdeuna o prioritate pentru noi, si am reușit in 2022 pe amendament USR sa achiziționam coșuri de gunoi pentru strazile din comună. Proiect implement cu greu (s-a facut postare pe subiect –https://www.facebook.com/groups/2366702883597568/permalink/3711766225757887/).

👉 Am depus amendamente si in acest an la bugetul local, toate au fost respinse . Au fost evidentiate la timpul lor: (https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02cJ4eQyaRUNN7pFnWfcTsUFEuTmrbQywUVCVo8XyhRv7j8RZP4JZfP9gCKQLsPiVsl&id=100068346968255)

Mai sunt multe alte situații unde am acționat tot timpul de partea corecta, dreapta, care să aducă beneficii tuturor oamenilor din comună, pe majoritatea le-am menționat pe pagina de facebook a filialei.

Se putea mai bine? Cu siguranță, întotdeauna se poate mai bine.

Dorim sa continuam lupta pentru binele comunitații noastre, si avem nevoie de tot suportul vostru in 9 Iunie 2024. Va asteptam la VOT sa facem impreuna un Sanmihai ALTFEL!

Cod mandatar financiar 21240009

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *