BenQ Corporation

Astazi 28.02.2024 ora 10:00 ( dimineata) a avut loc sedinta ordinara de Consiliu Local al com. Sanmihaiu Roman. Pe ordinea de zi s-a aflat printre altele si votarea bugetului pe anul 2024. Grupul USR din cadrul Consiliului Local a depus un nr. de 6 amendamente la buget:

■ 1. Aprobarea bugetarii participative in cuantum de 5% din bugetul de investitii – e un instrument public si democratic prin care cetatenii unei comunitati ( comuna , oras,municipiu sau judet) pot alege prin vot sau concurs de proiecte cum se va cheltui suma respectiva. In cazul UAT Sanmihaiu Roman suma e de 500.000 lei

■ 2. copiii premianti din cadrul scolii din S.R. sa beneficieze de o tabara la mare sau la munte in cadru organizat , decontata de primarie. Suma estimata 50.000 lei. Cred cu tarie in performantele scolare.

■3,4. Studi de fezabilitate ( sunt constient ca nu poti obtine fonduri nerambursabile fara SF) in vederea construirii de rigole pluviale betonate si cai de acces asfaltate catre proprietati. In Sanmihaiu German , Sanmihaiu Roman si Utvin. Valoare 200.000 lei ( doua studii ce inglobeaza toate cele 3 sate)

■5. asigurarea fondurilor necesare ( motorina) pentru decolmatarea santurilor pluviale in Sanmihaiu Roman , Sanmihaiu German si Utvin folosind utilajele aflate in dotarea primariei. Suma: 50.000 lei

■6. Amplasarea de containere de capacitate mare in vederea colectarii de deseuri nereciclabile in comuna ( 10 zile pe luna). Trimestrial container de 22 m3 si lunar de 7 m3.

Toate amendamentele depuse de noi au “picat” cu 6 voturi pentru si 9 abtineri sau impotriva. Exceptie face amendamentul ce face referire la elevi si premianti care a picat cu 7 voturi pentru.

Din pacate factorul politic primeaza la noi in comunitate. Mai josnic a fost cum unii consilieri se abtineau sau votau imptriva , tinand capul in jos , stiind ca unele amendamentele sunt benefice comunitatii.

In total s-au depus 24 de amendamente , unele din ele fiind foarte bune… nu a trecut niciunul. Bugetul a fost votat intr-un final de catre noua majoritate exact asa cum a fost publicat pe site ul primariei… sters si scris pe 3 pagini A4 , fara nici o explicatie publica concreta.

Consilierii locali USR s-au abtinut. Nu am putut da gir unei asemenea propuneri bugetare pentru anul 2024 creata cu gandul la alegeri si pomeni electorale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *